ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ
213 20 86 000

Παιδοορθοπαιδική Κλινική

Ιατρός

Νικόλαος Σεκούρης, Επιμελητής Β’ Ε.Σ.Υ.

Τσουπαρόπουλος Βασίλης, Επιμελητής Β’ Ε.Σ.Υ.

Γιάνναρης Ιωάννης, Επικουρικός

Καρδάτος Αντώνιος, Επικουρικός

 

Τηλ. Ιατρών:

Τηλ. 213 – 20.86.665, 213 – 20.86.729

 

Γραμματεία:
213 – 20.86.374
E – mail: paidosec@kat-hosp.gr.

 

Ραντεβού για πρωϊνά ιατρεία: 14500

Ραντεβού για απογευματινά ιατρεία: 14500

Ραντεβού για το Ιατρείο Υπερηχογραφήματος ισχίων:

14500

 

Αντικείμενο

Η Παιδοορθοπαιδική Κλινική του Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, λειτουργεί από το 1986 και βρίσκεται στον 4ο όροφο του Κεντρικού Κτιρίου.

Στελεχώνεται από εξειδικευμένους Επιμελητές και ειδικευόμενους ιατρούς στα πλαίσια της άσκησης τους για τη λήψη της ειδικότητας της Ορθοπαιδικής. Αντιμετωπίζεται όλο το φάσμα των παιδοορθοπαιδικών παθήσεων και κακώσεων που περιλαμβάνουν την παιδική και εφηβική σκολίωση – κύφωση, τις αθλητικές κακώσεις, την ανισοσκελία, την βλαισογονία, την ραιβογονία, την πλατυποδία, τοραιβοϊπποδία, δυσπλαστικό ισχίο, την συγγενή βράχυνση του ισχίου, την πολυδακτυλία, την συνδακτυλία κ.α. Λειτουργεί ιατρείο υπερηχογραφήματος ισχίων νεογνών στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου δυσπλασίας ισχίου και της θεραπείας του. Στα τακτικά και απογευματινά ιατρεία, εκτός από την γενική παιδοορθοπαιδική γίνεται και προληπτικός έλεγχος για σκολίωση και άλλες παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης. Η Κλινική εφημερεύει καθημερινά όλο το 24ωρο για επείγοντα περιστατικά και αντιμετωπίζει περιστατικά όπως:

  1. Κατάγματα – τραύμα.
  2. Παθήσεις σπονδυλικής στήλης (σκολίωση, κύφωση κ.α.).
  3. Ανισοσκελία – Διαταραχές βάδισης.
  4. Παθήσεις άκρου ποδός (ραιβοιπποποδία, πλατυποδία κ.α.).
  5. Συγγενείς παθήσεις.
  6. Εγκεφαλική παράλυση.
  7. Νευρομυϊκές παθήσεις.
  8. Ατελή οστεογέννεση με τηλεσκοπικές επιμηκούμενες ράβδους/
  9. Αναπτυξιακή δυσπλασία.
  10. Αθλητικές κακώσεις.

 

Νεογνικό ισχίο

Πραγματοποιείται προληπτικός έλεγχος με υπερηχογράφημα ισχίων κάθε Τρίτη πρωϊ και κάθε Δευτέρα απόγευμα. Η έγκαιρη διάγνωση του δυσπλαστικού ισχίου επιτρέπει αποτελεσματική συντηρητική θεραπεία σε αντίθεση με παραμελημένα δυσπλαστικά ισχία όπου μόνο χειρουργική θεραπεία έχει ένδειξη και με μέτρια αποτελέσματα.

 

Συγγενής ραιβοϊπποποδία

Πρόκειται για μια συγγενή παραμόρφωση του άκρα πόδα που αντιμετωπίζεται με την μέθοδο Ponseti. Είναι μια συντηρητική αγωγή που περιλαμβάνει τεχνικές κινητοποίησης και διορθωτικής ακινητοποίησης με μηροκνημικά γυψάκια που αλλάζουν ανά εβδομάδα για 5 – 7 φορές. Τις περισσότερες φορές η θεραπεία ολοκληρώνεται με διατομή του αχιλλείου τένοντα υπό τοπική αναισθησία.

 

Σκολίωση – Κύφωση

Στην Κλινική μας διενεργείται προληπτικός έλεγχος για σκολίωση ή κύφωση και αντιμετώπιση αυτών. Όταν χρειάζεται συντηρητική αντιμετώπιση γίνεται με κηδεμόνα σκολίωσης που σχεδιάζεται και επιβλέπεται από τους ιατρούς της Κλινικής. Η συντηρητική αγωγή μπορεί να συνοδευτεί από ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων για καλύτερα αποτελέσματα. Η χειρουργική αντιμετώπιση της σκολίωσης γίνεται με μοντέρνα συστήματα διόρθωσης της σπονδυλικής στήλης και με τεχνικές ελάχιστα επεμβατικές. Επιπλέον, στο Γ.Ν.Α. ΚΑΤ υπάρχει η δυνατότητα της ρομποτικής πλοήγησης σε χειρουργεία της σπονδυλικής στήλης όπου καθιστούν ασφαλέστερες αυτές τις επεμβάσεις.

 

Αθλητικές κακώσεις

Στην Κλινική μας διενεργείται προληπτικός έλεγχος για σκολίωση ή κύφωση και αντιμετώπιση αυτών. Όταν χρειάζεται συντηρητική αντιμετώπιση γίνεται με κηδεμόνα σκολίωσης που

Προγραμματισμός Ραντεβού (Πρωινά & Απογευματινά)
14500
ΛΙΣΤΑ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ενημερωθείτε για τη σειρά προτεραιότητας των χειρουργείων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ