ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ
2132086000

Παιδοορθοπαιδική Κλινική

Ιατρός

 

Τηλ. Ιατρών:

Τηλ. 213 – 20.86.665, 213 – 20.86.729

 

Γραμματεία:
213 – 20.86.374
E – mail: paidosec@kat-hosp.gr.

 

Ραντεβού για πρωϊνά ιατρεία: 1535

Ραντεβού για απογευματινά ιατρεία: 1535

 

Αντικείμενο.

Η Παιδοορθοπαιδική Κλινική του Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, λειτουργεί από το 1986 και βρίσκεται στον 4ο όροφο του Κεντρικού Κτιρίου.Στελεχώνεται από εξειδικευμένους Επιμελητές και ειδικευόμενους ιατρούς στα πλαίσια της άσκησης τους για τη λήψη της ειδικότητας της Ορθοπαιδικής. Αντιμετωπίζεται όλο το φάσμα των παιδοορθοπαιδικών παθήσεων και κακώσεων που περιλαμβάνουν την παιδική και εφηβική σκολίωση – κύφωση, τις αθλητικές κακώσεις, την ανισοσκελία, την βλαισογονία, την ραιβογονία, την πλατυποδία, τοραιβοϊπποδία, δυσπλαστικό ισχίο, την συγγενή βράχυνση του ισχίου, την πολυδακτυλία, την συνδακτυλία κ.α. Λειτουργεί ιατρείο υπερηχογραφήματος ισχίων νεογνών στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου δυσπλασίας ισχίου και της θεραπείας του. Στα τακτικά και απογευματινά ιατρεία, εκτός από την γενική παιδοορθοπαιδική γίνεται και προληπτικός έλεγχος για σκολίωση και άλλες παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης. Η Κλινική εφημερεύει καθημερινά όλο το 24ωρο για επείγοντα περιστατικά και αντιμετωπίζει περιστατικά όπως:

  1. Κατάγματα – τραύμα.
  2. Παθήσεις σπονδυλικής στήλης (σκολίωση, κύφωση κ.α.): κάθε Τρίτη.
  3. Ανισοσκελία – Διαταραχές βάδισης.
  4. Παθήσεις άκρου ποδός (ραιβοιπποποδία, πλατυποδία κ.α.).
  5. Συγγενείς παθήσεις.
  6. Εγκεφαλική παράλυση.
  7. Νευρομυϊκές παθήσεις.
  8. Ατελή οστεογέννεση με τηλεσκοπικές επιμηκούμενες ράβδους
  9. Αναπτυξιακή δυσπλασία.
  10. Αθλητικές κακώσεις.

 

Ιατρείο Σκολίωσης-Κύφωσης.

Στο τμήμα μας γίνεται προληπτικός έλεγχος για σκολίωση ή κύφωση και αντιμε΄τωπιση.Όταν χρειάζεται συντηρητική αντιμετώπιση γίνεται με κηδεμόνα σκολίωσης που σχεδιάζεται και επιβλέπεται απο τους ιατρούς της κλινικής.Η συντηρητική αγωγή μπορεί να συνοδευτεί από ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων για καλύτερα αποτελέσματα. Η χειρουργική αντιμετώπιση της σκολίωσης γίνεται με μοντέρνα συστήματα διόρθωσης της σπονδυλικής στήλης και με τεχνικές ελάχιστα επεμβατικές.

Ιατρείο υπερηχογραφήματος νεογνικού ισχίων.

Πραγματοποιούμε προληπτικό έλεγχο με υπερηχογράφημα ισχίων στα πρωινά και απογευματινά ιατρεία μας.Η έγκαιρη διάγνωση του δυσπλασικού ισχίου επιτρέπει αποτελεσματική συντήρητική θεραπεία σε αντίθεση με παραμελημένα δυσπλαστικά ισχία όπου μόνο χειρουργική θεραπεία έχει ένδειξη και με μέτρια αποτελέσματα.

Συγγενής ραιβοϊπποποδία-Τεχνική Ponseti.

Πρόκειται για μια συγγενή παραμόρφωση του άκρα πόδα που αντιμετωπίζουμε με την μέθοδο Ponseti.Είναι μια συντηρητική αγωγή που περιλαμβλανει τεχνικές κινητοποίησης και διορθωτικής ακινητοποίησης με μηροκνημικά γυψάκια που αλλάζουν ανά για 5-7 φορές.Τις περισσότερες φορές η θεραπεία ολκληρώνεται με διατομή του Αχίλλειου τένοντα υπό τοπική αναισθησία.

Ανισοσκελία.

Η ανισοσκελία άνω των τριών εκατοστών μπορεί να χρειάζεται χειρουργική θεραπεία.Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που αναλόγως την περίπτωση υιοθετούνται.Οι λιγότερο επεμβατικές τεχνικές επηρεάζουν την ανάπτυξη με προσωρινή αναστολή του μακρύτερου σκέλους (με οκτωειδής πλάκες).Περισσότερο επεμβατικές τεχνικές προδιαθέτουν την επιμήκυνση του σκέλους με εξωτερική οστεοσύνθεση.

Αθλητικές κακώσεις.

Στο τμήμα μας αντιμετωπίζονται παιδιά και έφηβοι με αθλητικές κακώσεις με τεχνικές προσαρμοσμένες για την ηλικία τους.Η αρθροσκοπική αποκατάσταση του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου γίνεται με τεχνικές που σέβονται τον συζευκτικό χόνδρο,δηλαδή το σημείο όπου αναπτύσεται το οστό και δεν πρέπει να τραυματιστεί (all inside technique).Οστεοχονδρικές βλάβες του γόνατος και της ποδοκνημικής επίσης αντιμετωπίζονται με αρθροσκοπικές τεχνικές.Επίσης η ρίξη του ινοχόνδρινου τριγώνου του καρπού αντιμετωπίζεται με μοντέρνες αρθροσκοπικές τεχνικές στο τμήμα μας.

Προγραμματισμός Ραντεβού (Πρωινά & Απογευματινά)
1535
ΛΙΣΤΑ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ενημερωθείτε για τη σειρά προτεραιότητας των χειρουργείων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ
Μετάβαση στο περιεχόμενο