ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ
2132086000

Ιατρική Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης

Η Ιατρική Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου ΚΑΤ, βρίσκεται στον 1ο όροφο του κτιρίου «ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ». Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης ξεκίνησε από το 1980, με απώτερο σκοπό την παροχή άμεσης τεκμηριωμένης και αξιόπιστης Ιατρικής Πληροφορίας (Evidence–Based Medicine Information) στους χρήστες της (γιατρούς, νοσηλευτές, καθηγητές, ερευνητές, φοιτητές, επαγγελματίες Υγείας), ιδιαίτερα να προωθεί και να προάγει τους εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς και κλινικούς σκοπούς του Νοσοκομείου.

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των Βιο-Ιατρικών Επιστημών, κυρίως ειδικεύεται στην Ορθοπεδική Τραυματολογία. Από το 1980-σταδιακά αύξησε την συλλογή της σε 430 τίτλους βιο-ιατρικών ξενόγλωσσων περιοδικών, To 2013, ήταν συνδρομήτρια σε 210 περίπου τίτλους, εκ των οποίων οι 71 διατίθενται και σε ηλεκτρονική μορφή. Η διάταξη των περιοδικών είναι αλφαβητική κατά τίτλο, βρίσκονται στη 1 και 2 αίθουσα της βιβλιοθήκης (στήλη 1-53). Στην συλλογή της προστίθενται και 1400 ιατρικά βιβλία, ταξινομημένα σύμφωνα με το Διεθνές Ιατρικό Ταξινομικό Σύστημα της National Library of Medicine-Classification (NLM-C). Ο κατάλογος της βιβλιοθήκης (OPAC – λογισμικό ΑΒΕΚΤ5) είναι διαθέσιμος στο site του Νοσοκομείου https://www.kat-hosp.gr.

Επίσης διαθέτει πληροφοριακό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, ενημερωτικά φυλλάδια κλπ. Διαθέτει ηλεκτρονικό αναγνωστήριο (Internet room) με τέσσερις θέσεις εργασίας. Η χρήση στους υπολογιστές του Internet room επιτρέπεται μόνο με σκοπό την πρόσβαση σε βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων και άλλες πηγές βιοϊατρικής πληροφόρησης. Οι Υπηρεσίες πληροφόρησης παρέχονται σε όλους τους χρήστες της Βιβλιοθήκης. Η Πληροφόρηση προέρχεται είτε από το υλικό της Βιβλιοθήκης, είτε από εξωτερικές πηγές σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή.

Η βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική, δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων στο ηλεκτρονικό αναγνωστήριο, καθώς και να εισέρχονται οι αναγνώστες με οποιαδήποτε αντικείμενο μεταφοράς (τσάντα, βαλίτσα).

H Βιβλιοθήκη λειτουργεί  Δευτέρα – Παρασκευή 8.30- 15.00 μμ.

Προγραμματισμός Ραντεβού (Πρωινά & Απογευματινά)
1535
ΛΙΣΤΑ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ενημερωθείτε για τη σειρά προτεραιότητας των χειρουργείων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ
Μετάβαση στο περιεχόμενο