ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ
2132086000

Ιατροί

Ιωάννης Χατζηκομνηνός, Διευθυντής Ε.Σ.Υ., Προϊστάμενος Κλινικής Σκολίωσης και Σπονδυλικής Στήλης

Αναστάσιος Καλαμπόκης, Επιμελητής Α’ Ε.Σ.Υ.

Σάββας Μόσχος, Επιμελητής Α’ Ε.Σ.Υ.

Ιωάννης Παλαβός, Επικουρικός

Γραμματεία

Τηλ. 213 – 20.86.666
E – mail: eorthosec@kat-hosp.gr

 

Αντικείμενο

H Κλινική Σκολίωσης και Σπονδυλικής Στήλης βρίσκεται στον 5ο όροφο του κεντρικού κτιρίου του Νοσοκομείου. Το μόνιμο προσωπικό αποτελείται από Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς με εξειδίκευση και πολυετή εμπειρία στην χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης, ενώ υπηρετούν ειδικευόμενοι ιατροί, καθώς και ειδικευμένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό που κάνουν εξειδίκευση στο ειδικό γνωστικό αντικείμενο.

Αποτελεί αποκλειστική ενασχόληση της κλινικής, η αντιμετώπιση των παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης συμπεριλαμβανομένων των κακώσεων της (κατάγματα, εξαρθρήματα), των παραμορφώσεων της (κύφωση και σκολίωση εφήβων και ενηλίκων), όπως και των παθολογικών καταστάσεων οι οποίες μπορούν να την προσβάλλουν ( φλεγμονές, όγκοι κλπ.). Πλέον πραγματοποιούνται επεμβάσεις με την χρήση των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών, όπως η διεγχειρητική πλοήγηση (navigation), διαδερμικές σπονδυλοδεσίες, διαδερμική θεραπεία με ραδιοσυχνότητες (RFA) και κυφοπλαστική σε ογκολογικά και μη περιστατικά, εξατομικευμένα προπλάσματα και ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές (MIS), ώστε η αποκατάσταση των ασθενών να γίνεται πιο αποτελεσματική, ταχύτερη και με λιγότερο πόνο.

Στα πλαίσια λειτουργίας της κλινικής εκτός των χειρουργικών επεμβάσεων σε ολόκληρη τη Σπονδυλική Στήλη, περιλαμβάνονται πρωϊνά και απογευματινά εξωτερικά ιατρεία όπως και καθημερινή 24ωρη εφημερία για επείγοντα περιστατικά από την Αθήνα και οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελληνικής επικράτειας. Στα πρωϊνά εξωτερικά ιατρεία, υπάρχει ειδικός χρόνος για την εξέταση παιδιών και εφήβων με αναπτυξιακές παραμορφώσεις της Σπονδυλικής Στήλης όπως είναι η σκολίωση και η κύφωση. Για τις παραμορφώσεις αυτές λειτουργεί ειδικό αρχείο ασθενών το οποίο αριθμεί πάνω από 18.000 φακέλους παιδιών που παρακολουθούνται στα εξωτερικά ιατρεία με παραμορφώσεις στην Σπονδυλική Στήλη.

Προγραμματισμός Ραντεβού (Πρωινά & Απογευματινά)
1535
ΛΙΣΤΑ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ενημερωθείτε για τη σειρά προτεραιότητας των χειρουργείων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ
Μετάβαση στο περιεχόμενο