ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ
2132086000

Αγγειοχειρουργική Κλινική

Ιατροί

Χρυσόστομος Μαλτέζος,Συντονιστής Διευθυντής Ε.Σ.Υ, Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής.

Σωτήριος Γιαννακάκης, Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Γεώργιος Καστρίσιος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Αναστάσιος Παπαπέτρου, Επιμελητής Α’ Ε.Σ.Υ.

Σταύρος Κερασίδης, Επικουρικός

 

Γραμματεία

Τηλ. 213 – 20.85.236
E – mail: aggeiosec@kat-hosp.gr

 

Αντικείμενο

Η Aγγειοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ, βρίσκεται στον 2ο όροφο του Κτιρίου Ηρώων Πολυτεχνείου. Διατηρεί μια συνεχή παρουσία πλέον των 25 ετών στη διάγνωση και θεραπεία αγγειακών ασθενών κύρια από την Αττική αλλά συχνά και από όλο τον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο. Το Τμήμα στεγάζεται στον 1ο όροφο της πτέρυγας «Ηρώων Πολυτεχνείου» του Νοσοκομείου ΚΑΤ, σε πέντε θαλάμους των τεσσάρων κλινών (συνολικά 20 κλίνες). Από τον Απρίλιο του 2009 λειτουργεί υπό νέα Διεύθυνση και αντιμετωπίζει έναν αυξημένο αριθμό ασθενών που πάσχουν από όλο το φάσμα των αγγειοχειρουργικών παθήσεων.

H κλινική αντιμετωπίζει όλο το φάσμα των αγγειακών παθήσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην:

  • Ενδαγγειακή αλλά και κλασσική αντιμετώπιση του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής.
  • Αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού ασθενών με αγγειακό τραύμα.
  • Αποφρακτική νόσο των καρωτίδων.
  • Αντιμετώπιση αορτολαγόνιας αποφρακτικής αρτηριοπάθειας με ενδαγγειακή και κλασσική μέθοδο.
  • Περιφερική αποφρακτική αρτηριοπάθεια των άκρων.
  • Φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων αλλά και σε πολλές άλλες επεμβάσεις

Η αγγειοχειρουργική Κλινική έχοντας ένα επιτελείο 5 μονίμων στελεχών και 1 – 2 Επικουρικών Επιμελητών συντελεί στο έργο της εκπαίδευσης 5 ειδικευομένων αγγειοχειρουργών παρέχοντας πλήρη εκπαίδευση στην Ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής.

Συμμετέχει επίσης στο κυκλικό σύστημα εφημεριών των Νοσοκομείων της Αθήνας αντιμετωπίζοντας πλήθος επειγόντων περιστατικών, όσον αφορά τη διάγνωση αλλά συχνά και την επείγουσα χειρουργική θεραπεία (ραγέντων ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής, ισχαιμίας σκελών, κ.α.). Επειδή δε το Γ.Ν.Α. ΚΑΤ είναι το μεγαλύτερο τραυματολογικό κέντρο της Ελλάδας, εφημερεύει καθημερινά και επί 24ώρου βάσεως για τα ορθοπεδικά περιστατικά, είναι ιδιαίτερα συχνή η ανάγκη εκτέλεσης επειγόντων αγγειοχειρουργικών επεμβάσεων (περιπτώσεις σοβαρών αγγειακών τραυμάτων απειλητικών για τη ζωή του ασθενούς και τη βιωσιμότητα του πάσχοντος μέλους, κ.α.).

Επίσης συμμετέχει στο πρόγραμμα Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείο ΚΑΤ ανελλιπώς κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 11πμ έως τη 1μμ, με δύο ιατρούς (έναν ειδικευμένο και έναν ειδικευόμενο) εξετάζοντας περισσότερους από 40 ασθενείς την εβδομάδα.

Αναφορικά στην ακαδημαϊκή δραστηριότητα λαμβάνει μέρος με ανακοινώσεις σε πολλά Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Συνέδρια, δημοσιεύσεις επιστημονικών εργασιών ενώ από διετίας έχει καθιερώσει τη διενέργεια μίας Επιστημονικής Ημερίδας ανά έτος. Στην Ημερίδα αυτή αναπτύσσονται θέματα που παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον για τον Έλληνα αγγειοχειρουργό, όπως νεώτερα δεδομένα στην αντιμετώπιση της καρωτιδικής νόσου και του αγγειακού τραύματος. Στις Συναντήσεις αυτές συμμετέχουν διακεκριμένοι Αγγειοχειρουργοί από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Τη διάγνωση των αγγειακών παθήσεων πλαισιώνει Τμήμα Αγγειακών Υπερήχων (Τriplex) καθώς και Τμήμα Ψηφιακού Αγγειογράφου, που συμβάλλει σημαντικά σε πλήθος διαγνωστικών και θεραπευτικών ενδαγγειακών εφαρμογών (αγγειοδιαστολές, φίλτρα κάτω κοίλης φλέβας κ.α.). Η Αγγειοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ τέλος, εκτελώντας έναν συνολικό αριθμό άνω των 500 αγγειοχειρουργικών επεμβάσεων ετησίως, τόσο με κλασσικές όσο και με ενδαγγειακές μεθόδους, έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει σχεδόν όλο το εύρος των αγγειοχειρουργικών παθήσεων.

Προγραμματισμός Ραντεβού (Πρωινά & Απογευματινά)
1535
ΛΙΣΤΑ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ενημερωθείτε για τη σειρά προτεραιότητας των χειρουργείων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ
Μετάβαση στο περιεχόμενο