ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ
2132086000

Παθολογοανατομικό Εργαστήριο

Ιατροί

Καλλιόπη Διαμαντοπούλου, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Προϊσταμένη Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου

Χρήστος Ευτυχιάδης, Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Αθανάσιος Τσάγκας, Επιμελητής Β’ Ε.Σ.Υ.

Τατιανή Ζόγκα, Επικουρικός

 

Γραμματεία

Τηλ. 213 – 20.86.504
Fax. 213 – 20.86.764
E – mail: pathologosec@kat-hosp.gr.

Αντικείμενο

Το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, βρίσκεται στον 1ο όροφο του Κτιρίου Ηρώων Πολυτεχνείου. Διενεργεί ιστολογικές εξετάσεις και βιοψίες από όλα τα συστήματα του ανθρωπίνου σώματος και ειδικότερα από το δέρμα, την κεφαλή – τράχηλο, τον μαστό, τον θυρεοειδή αδένα, τα οστά και τα μαλακά μόρια, το κεντρικό νευρικό σύστημα, το περιφερικό νευρικό σύστημα, το γαστρεντερικό σύστημα, το αναπνευστικό σύστημα, τους λεμφαδένες, το γυναικείο και ανδρικό γεννητικό σύστημα, το ουροποιητικό σύστημα. Επιπλέον:

– Εφαρμόζει εξειδικευμένες τεχνικές ανοσοϊστοχημείας σε ιστολογικές τομές από κύβους παραφίνης χρησιμοποιώντας ευρύτατο φάσμα βιοδεικτών.

– Τα αποτελέσματα των εξετάσεων (ιστολογικές/παθολογοανατομικές εκθέσεις) ακολουθούν τις διεθνείς οδηγίες (guidelines) καταγραφής των ευρημάτων. 
– Οι διενεργούμενες εξετάσεις καλύπτονται οικονομικά από τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). 
– Τηρεί αρχείο κύβων παραφίνης και ιστολογικών πλακιδίων για τουλάχιστον 20 έτη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις Οδηγίες της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής. 
– Χορηγεί ειδικότητα 2,5 ετών για τους ειδικευόμενους Ιατρούς της Παθολογικής Ανατομικής, Κυτταρολογίας και Ιατροδικαστικής. 
– Παρουσιάζει επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα συμμετέχοντας σε συνέδρια και ημερίδες, εκπόνηση Διδακτορικών Διατριβών, εφαρμογή ερευνητικών πρωτοκόλλων καθώς και στην εκπαίδευση σπουδαστών – Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων Τ.Ε.Ι. και Ι.Ε.Κ. 
Προγραμματισμός Ραντεβού (Πρωινά & Απογευματινά)
1535
ΛΙΣΤΑ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ενημερωθείτε για τη σειρά προτεραιότητας των χειρουργείων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ
Μετάβαση στο περιεχόμενο