ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ
213 20 86 000

Ιατροί

Εμμανουήλ Τσαφαντάκης, Διευθυντής Ε.Σ.Υ., Προϊστάμενος Κλινικής Σκολίωσης & Σπονδυλικής Στήλης

Αχιλλέας Μπούντης, Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Ιωάννης Χατζηκομνηνός, Επιμελητής Α’ Ε.Σ.Υ.

Αναστάσιος Καλαμπόκης, Επιμελητής Β’ Ε.Σ.Υ.

Ανδρέας Μοράκης, Επιμελητής Β’ Ε.Σ.Υ.

Σάββας Μόσχος, Επικουρικός

Γραμματεία

Τηλ. 213 – 20.86.666
E – mail: storthosec@kat-hosp.gr

 

Αντικείμενο

Η Κλινική Σκολίωσης και Σπονδυλικής Στήλης βρίσκεται στον 5ο όροφο του Κεντρικού Κτιρίου. Είναι η μοναδική η οποία υπάρχει σε δημόσιο νοσοκομείο, λειτουργώντας με πλήρη σύνθεση ιατρικού προσωπικού το οποίο αποτελείται σήμερα από πέντε ειδικευμένους γιατρούς και τους κατά καιρό υπηρετούντες ειδικευόμενους και άλλους σε εξειδίκευση.
Το μόνιμο προσωπικό είναι στο σύνολο τους Χειρουργοί – Ορθοπεδικοί με εξειδίκευση και πολυετή εμπειρία στην Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης έχοντας διατελέσει στελέχη και Πρόεδροι σχετικών επιστημονικών Εταιρειών (π.χ. Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης, Τμήμα Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας). Αντικείμενο της Κλινικής, είναι αποκλειστικά η αντιμετώπιση των παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης συμπεριλαμβανομένων των κακώσεων της περιοχής (κατάγματα, εξαρθρήματα) όπως και των παθολογικών καταστάσεων οι οποίες μπορούν να την προσβάλλουν (παραμορφώσεις, φλεγμονές, όγκοι κλπ).
Στα πλαίσια λειτουργίας της Κλινικής εκτός των χειρουργικών επεμβάσεων σε ολόκληρη την Σπονδυλική Στήλη περιλαμβάνονται πρωινά και απογευματινά εξωτερικά ιατρεία όπως και καθημερινή 24ωρη εφημερία για επείγονται περιστατικά από την Αθήνα και οποιαδήποτε άλλη περιοχή της ελληνικής επικράτειας.
Στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία, υπάρχει ειδικός χρόνος για εξέταση παιδιών και εφήβων με αναπτυξιακές παραμορφώσεις της Σπονδυλικής Στήλης όπως είναι η σκολίωση και η κύφωση. Για τις παραμορφώσεις αυτές, λειτουργεί ειδικό αρχείο ασθενών το οποίο αριθμεί πάνω από 18.000 φακέλους παιδιών που παρακολουθούνται στα εξωτερικά ιατρεία με παραμορφώσεις στην σπονδυλική στήλη.

Τα ραντεβού με τους γιατρούς της Κλινικής κλείνονται αποκλειστικά στο 213 – 20.86.496.

A A A

Τηλέφωνο για Ραντεβού
213 2086100 (ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ ΕΞ. Ι.) 213 2086200 (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ Ι.)
ΛΙΣΤΑ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ενημερωθείτε για τη σειρά προτεραιότητας των χειρουργείων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ